Opknappen van meubels

Wilt u ook uw meubels laten repareren?

Wij zijn werkzaam door heel Nederland!

  Uw naam

  Uw email

  Uw telefoonnummer

  Onderwerp

  Uw bericht

  *Deze velden hebben wij minimaal nodig om contact met u te nemen. Wij sturen u alleen een email om uw aanvraag te behandelen en geen overige ongewenste e-mails. Uw email adres is veilig.

  Wat is belangrijk bij het opknappen van meubels

  Als er scheuren, krassen of putten in het meubelstuk zitten die je niet mooi vindt dan moet je deze meubels repareren, of natuurlijk verder zoeken naar een meubelstuk dat in betere staat is. Is het meubelstuk al eerder geverfd dan eerst de oude lagen verwijderen. Indien het meubelstuk er niet egaal uitziet kun je ervoor kiezen om het in de meubelwas te zetten, het een uurtje in te laten trekken en vervolgens uit te poetsen. Of ervoor kiezen om het meubelstuk te schuren, beitsen of lakken.

  Voorbereiding

  opknappen van meubelsVoordat je begint met lakken of verven is het belangrijk om het oppervlak te schuren (met korrel 180) en het daarna stof- en vetvrij te maken. Als je besluit om het te verven moet je eerst beginnen met een grondverf waarna je de definitieve kleur kunt aanbrengen. Tussen het aanbrengen van de verschillende lagen is het van belang om het oppervlak steeds licht op te schuren (als laatste met korrel 240). Herhaal de stappen totdat je het gewenste resultaat hebt bereikt.

  Hoe kom je goedkoop aan meubels

  Het opknappen van meubels is hip dus soms moet je erg goed zoeken om een goedkoop meubelstuk te vinden. Ga hierdoor dus niet naar speciale brocante of landelijke winkels want hier vragen ze de hoofdprijs. Natuurlijk altijd leuk om inspiratie op te doen is Kijk op meubelen. Ook kringloopwinkels weten tegenwoordig dat er veel vraag is naar meubels om op te knappen, maar je kunt soms geluk hebben en een pareltje op de kop tikken. Sites als Tweedehands, Marktplaats, of een gratis af te halen/ruilen pagina van je stad op Facebook zijn een prima plek om eens rond te neuzen. Daarnaast gewoon goed rondkijken en eventuele een garage sale of rommelmarkt bezoeken.